Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P She She totek 1623 agnieszka pietruczuk Justyna Kaha (19022 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
a tu jeszcze jedna ciekawostka w temacie
polonia.wp.pl/title,Ukradli-dzieci-znisz...60645,wiadomosc.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Marianku, napisalam, tylko nie napisalam ze juz mam tego meza Norwega i tesciow w Maladze
A ojciec moich dzieci i zarazem moj maz poszedl w miasto po pol roku od mojej z dziecmi przeprowadzki do Norwegii, byl Polakiem... byl, bo juz nie zyje od 8 miesiecy, tyle zwojowal.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
hilton- zdaje sie sie ze pracujesz w norweskim urzedzie,wiec jestes urzednikiem panstwowym jakby nie bylo.zasiegneli opini w twoim miejscu pracy,pewnie masz dobra,wypytali przelozonych,a wizyta w domu byla tylko formalnoscia.
gdyby bv odbieralo dzieci urzednikow to tak jakby to panstwo strzelalo sobie w stope,bo co bylby pozniej wart taki urzednik...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
Hilton napisał:
Zastanawia mnie to caly czas, bo na mnie uprzejmnie doniosl sasiad, ze znecam sie nad 1,5 roczna corka, co oczywiscie bylo nieporozumieniem. I tak jak juz pisalam, z BV byli u mnie w domu, ja tam bylam kilka razy ale corka i syn sa ze mna. Z bv mam kontakt do dzis i moim dzieciom duzo pomogli.
Poza tym ja jestem samotna matka, czyli na logike moim dzieciom jest ciezej niz Nikoli, a mnie trudniej jest sprawowac obowiazki rodzicielskie, bo musze byc matka i ojcem. Tylko ze moich dzieci nie trzeba odbijac z rodzin adopcyjnych.
W takim razie o co chodzI????

A czy ktoś wie, co w tej rodzinie było przedtem /przed filmowaniem/, albo jest aktualnie?
Ja nie wiem.
Ręka w górę jeśli ktoś wie!!!

Film wzruszający nie powiem, ale na takie pytania nie daje odpowiedzi.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
koalaski-poczytaj i obejrzyj co powklejalem,a moze cos zrozumiesz,i tu nie chodzi o ta jedna rodzine,tylko o caloksztalt dzialalnosci bv.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
kryss napisał:
hilton- zdaje sie sie ze pracujesz w norweskim urzedzie,wiec jestes urzednikiem panstwowym jakby nie bylo.zasiegneli opini w twoim miejscu pracy,pewnie masz dobra,wypytali przelozonych,a wizyta w domu byla tylko formalnoscia.
gdyby bv odbieralo dzieci urzednikow to tak jakby to panstwo strzelalo sobie w stope,bo co bylby pozniej wart taki urzednik...

Mysle ze tu nie miejsce na to aby pisac gdzie sie pracuje. Ale powiem ci ze wtedy a byl to rok 2009 pracowalam w firmie architektonicznej na 15 godzin tygodniowo, dalej - byl wrzesien i moje dzieci byly tu juz nielegalnie, bo pozwolenie skonczylo sie im 15 lipca, a nowe nadal nie przyszlo bo nie mialam podpisu ojca, dopiero w polowie pazdziernika dostalam papiery ze juz nie ma pozwolen i musze sie zglosic po registreringsbevis.
Wiec mieli sie do czego przyczepic. Fakt, moj pracodawca dal mi referencje dzwoniac do BV, ale dzwonil dlatego, ze ja nie poszlam na wyznaczone spotkanie, dlatego, ze nie wiedzialam o tym - akurat sie przeprowadzilam i za pozno zmienilam adres.
Podsumowujac, matka olewa bv, nie stawia sie na spotkanie, maltretuje fizycznie dziecko, zarabia malo kasy... nic tylko zabrac dzieci, a nie zabrali, WIEC O CO CHODZI?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
kryss napisał:
koalaski-poczytaj i obejrzyj co powklejalem,a moze cos zrozumiesz,i tu nie chodzi o ta jedna rodzine,tylko o caloksztalt dzialalnosci bv.

A mnie chodzi o TE rodzinę. Gdyby chodziło o społeczenstwo zacytowałbym Ciebie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
Kryss, rozumiem, że znasz tę rodzine, dobrze mówie?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
hilton niewiem,napewno bylas wiarygodna w tym co mowilas,moze wyczerpali "limit adopcji",moze byly inne powody ze dali ci spokoj,chyba bardzo nie tesknisz za nimi
wyzej wkleilem przypadek ze stavanger,przeczytaj.

koalski-dlatego nie probuje oceniac tej konkretnie rodziny,ale jest wiele innych przypadkow o ktorych mozna cos znalezc/polecam filmiki wyzej/

nie nie znam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
kryss napisał:
hilton niewiem,napewno bylas wiarygodna w tym co mowilas,moze wyczerpali "limit adopcji",moze byly inne powody ze dali ci spokoj,chyba bardzo nie tesknisz za nimi
wyzej wkleilem przypadek ze stavanger,przeczytaj.

koalski-dlatego nie probuje oceniac tej konkretnie rodziny,ale jest wiele innych przypadkow o ktorych mozna cos znalezc/polecam filmiki wyzej/

nie nie znam

Dzięki za szczerość.

To teraz pytanie do Marianka...
Marianek73 znasz TE rodzine?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok